”Jag har ägnat mitt liv åt forskning av marina enzymer, och blev helt
förbluffad över de fantastiska egenskaper enzymet har. Det är min
absoluta övertygelse att det är den bästa hudvård du någonsin kan få”

– Dr Jón Bragi Bjarnason (1948-2011), professor i biokemi vid Islands universitet

Professor Bjarnasons patenterade Penzim har sitt ursprung i åratals forskning kring marina enzymers naturligt läkande förmåga. Under studierna vid Islands universitet gjordes plötsligt en revolutionerande upptäckt. Enzymet blir superaktivt och extremt kraftfullt när det lämnar det kalla djuphavet och kommer upp i rumstemperatur. Det aktiva enzymet snabbar på förnyelsen av friska celler i en imponerande takt. Inte nog med att det har en makalös effekt vid olika hudåkommor, en mycket positiv bieffekt är enzymets kosmetiska potential.

Fantastiska resultat vid hudproblem
Penzim används med mycket goda resultat vid olika hudåkommor som eksem, psoriasis, acne men även vid sår, munsår, inflammationer, led-, muskelvärk och andra tillstånd som artrit.
Penzim ökar blodcirkulationen och stimulerar nybyggnad av celler i huden.

Rynkor och fina linjer minskar
Penzim används framgångsrikt inom kosmetisk hudvård. Huden blir mjuk och smidig, rynkor och fina linjer minskar märkbart.

En ren och aktiv naturprodukt
Penzim
– är mjukgörande, exfolierande, fuktgivande, renande och skyddande, lindrande och lugnande;
– är mild, effektiv för barn och vuxna, men även djur;
– kan användas på intima delar av kroppen;
– är fettfri, innehåller varken parfymer eller konserveringsmedel;
– har inga kända biverkningar.

Lätt att använda – finns som gel och lotion
Lotionen är mjuk och smidig och går lätt att applicera. Rekommenderas för ansikte, hårbotten och över större kroppsytor, kan även sprayas i hals och munhåla.
Gelen är bra vid eksem, psoriasis, hudsprickor och nariga händer. För extra effekt smörj in på kvällen och sov med ett par tunna bomullshandskar. Den passar även torr och känslig hy.

Användning
Massera in Penzim i huden 1-2 gånger om dagen, oftare vid behov. Om huden känns klibbig har du tagit för mycket gel.
Var tålmodig, vid behandling av svårare tillstånd kan det ta några veckor innan du ser resultat!

Produkten säljs inte i Sverige men kan beställas direkt från tillverkaren.
(Butiken fungerar inte i Chrome, försök att öppna länken i Explorer istället!)

Om eksem

Eksem beror på att hudbarriären (hudens yttre skydd) har blivit försvagad. När huden är torr eller sprucken kan smuts och bakterier tränga igenom epidermis (överhuden) till dermis (läderhuden) och orsaka inflammation där. Resultatet är rodnad, klåda, fjällning, knottror, blåsor och sår.
De vanligaste formerna av eksem är atopiskt eksem (lr. böjveckseksem; oftast beror på en medfödd svaghet i hudbarriärenbesvären, brukar komma under de två första levnadsåren, vanligast i blöjområdet, på kinderna, i arm- och knävecken), seborroiskt eksem (lr. mjälleksem; oftast i hårbotten), kontakteksem (allergiskt eller icke-allergiskt), nummulärt eksem (myntformat; vanligast på armar och ben), underbenseksem (vanligt vid åderbråck i benen eller bensår).
Eksem försämras av bakterier, vissa kemikalier, infektion, stress, dålig sömn, dammig miljö, kyla, klorerat vatten, för varma kläder.