C-vitamin är en stark antioxidant som stimulerar kollagenproduktionen i huden och ger hyn spänst och lyster, samt motverkar förtida åldrad, tunn och slapp hy, fina linjer och rynkor. FibroMax C från DMK är den första produkten på marknaden som innehåller hela 20% ren, biologiskt aktiv askorbinsyra = vitamin C!

C-vitaminets välgörande effekt på huden – tonar ojämn hudfärg och hyperpigmentering, skyddar mot skadlig inverkan från UVB-ljus, främjar läkningsprocesser m.m. – har varit känt länge. Askorbinsyra är den renaste formen av C-vitamin och direkt bioaktiv. Hudcellerna kan tillgodogöra sig vitaminet omedelbart, utan att bryta ned det. Dock askorbinsyra är syrekänslig och instabil, håller sig inte länge i en créme utan att oxideras snabbt, kristalliseras och förlora all sin kraft.

Med hjälp av avancerad teknologi har DMK lyckats inkapsla askorbinsyra i en lösning i mikroskopiskt små kiselkapslar, som liknar ett pulver. Kisel är ett av naturens vanligaste mineral, ett kroppseget ämne som är viktigt för god hudhälsa. Den skyddar lösningen, förhindrar oxidationen och gör att C-vitaminet bevaras aktivt under lång tid. När pulvret har applicerats löses kapslarna upp, C-vitaminet frigörs och slussas in i huden.

Oavsett vad hudvårdstillverkare hävdat har det tidigare varit kemiskt omöjligt att tillsätta mer än 5% C-vitamin i hudvårdsprodukter utan att vitaminet har oxiderats eller kristalliserats och blivit obrukbart. Kiselkapslar är en ny, revolutionerande teknologi inom hudvårdsbranschen som gör det möjligt att överskrida tidigare små mängder och samtidigt bevara kraftfulla, bioaktiva ingredienser helt intakta.

FibroMax C används endast i professionella behandlingar och appliceras normalt som första avslutande produkt efter t.ex. enzymmasken. Den fungerar mycket bra ihop med övriga DMK serum, oljor och crémer.

Priser