Vi föds med perfekt hy. DMK ger oss den tillbaka.

Dr. Danné Montague-King är en av världens främsta biokemister och hans märke är ledande inom resultatinriktad hudvård. Grundidén hos DMK är att hudens celler bara svarar mot den kemi den känner igen, nämligen sin egen. Genom att kopiera denna kemi, kombinera den med de senaste rönen inom botanisk vetenskap och behandlingstekniker, har Dr. King utvecklat behandlingar och produkter som verkligen fungerar.

DMK produkter innehåller ett brett spektrum av näringsämnen som har förmågan att rena, strama upp och vitalisera huden. Behandlingar och val av produkter anpassas helt efter individens kroppskemi oavsett hudtillstånd, ålder eller kön.

DMK Skin Revision
är en process som stegvis återställer hudens naturligt friska tillstånd. Är huden frisk inriktas behandlingarna på att bevara detta tillstånd.

Varje ansiktsbehandling omfattar fyra faser:

1. Remove (avlägsna)

När torra, gamla hudceller samlas i skikt på huden hämmas cellförnyelse och läkningsprocesser.
DMK enzymbehandlingar avlägsnar dessa hudceller, stärker immunsystemet och kollagensyntesen. Enzymer är biologiska katalysatorer som med en anmärkningsvärd effektivitet sätter igång kemiska reaktioner. Genom en process kallad omvänd osmosdras gifter och orenheter ut från huden, mikrocirkulationen stärks och friskt syre når huden inifrån. Hyn vitaliseras, stramas upp och får en friskare färg. I denna del av behandlingen används även andra professionella produkter som Alkaline Wash, aha och kanelsyror, retinoider samt Microdermabrasion.

2. Rebuild (återställa)

Syraskyddsmantel, huden naturliga fukt- skyddsbarriär, är avgörande för att huden ska hållas mjuk och smidig.

Men funktionen kan vara hämmad eller rentav ha upphört att fungera. Utan en fungerande syraskyddsmantel förlorar huden sin smidighet och blir torr och narig. Två specifika produkter, Herb&Mineral Mist och Seba-E, återställer och bevarar syraskyddsmanteln och med hjälp av vattenlösliga, transdermala crémer får huden näring och möjlighet att återuppbygga sig själv. Transdermala crémer tränger in i hudvävnaden och lagras där medan de avger alla nödvändiga vitaminer, mineraler, proteiner och andra aminosyror.

3. Protect (skydda)

När de nya cellerna har byggts upp och huden har återfått sin naturliga mjukhet och spänst gäller det att bevara det tillståndet.

Solen är inte enbart vår vän längre. Solstrålning är den faktor som åldrar huden mest. Cellernas tillväxt förändras, huden blir torr med oregelbunden pigmentering, läderaktig struktur och vidgade blodkärl. DMK använder kraftfulla antioxidanter, essentiella fettsyror och solreflektorskydd som genom sin sammansättning ger huden ett komplett skydd. varje DMK produkt har en botanisk transdermal uppbyggnad som gör att de absorberas av huden och optimerar cellernas upptag av de viktiga näringsämnena.


4. Maintain (vårda)

För att bevara hudens friskhet är det viktigt med fortsatt behandling och hemprodukter.

Det blir också ett sätt att ta kontroll över åldrandet. DMK produkter för egenvård är anpassade versioner av dem som används av hudterapeuten. Produkterna förskrivs individuellt, baserat på de speciella behov individens hud har. Genom att regelbundet använda dem produkterna är det fullt möjligt att bevara huden ungdomlig och frisk. Målet är att återställa hudens livsbetingelser och hjälpa huden att bevara sitt friska, naturliga utseende livet ut.


Hudproblem som acne, ärr och hyperpigmentering är generellt sett ett resultat av hudens försvarssystem. Det går inte att med förväntat bra resultat behandla ett problem utan att samtidigt beakta hudens alla försvarslinjer.

Hudens fem första försvarslinjer samarbetar med varandra och utgörs av:

1. Syraskyddsmanteln
är kroppens försvar mot främmande mikroorganismer börjar vid hudytan genom syraskyddsmanteln. Den är ett skyddande lager av talg, svett, salter och en god bakteriekultur. Med ett pH på ca. 5,5 gör den hudytan till en otillgänglig plats för många bakterier. Tillsammans med enzymer som finns i svett kan cellväggar hos invaderande bakterier brytas ned. Syraskyddsmanteln är mycket viktigt för att hjälpa hålla huden mjuk och smidig.
Seba-E imiterar talgkörteln medan Herb&Mineral Mist svettkörteln – de två produkterna tillsammans återuppbygger syraskyddsmanteln

2. Stratum corneum
(hornlagret) är det yttersta av överhudens skikt och består av många tunna lager av döda och helt förhornade celler. Om främmande organismer skulle passera syraskyddsmanteln bildar keratinocyter i detta lager ett mekaniskt skydd. Keratinocyterna anses vara helt döda när de når hit men i dess cellmembran finns receptorer som kan känna igen inkräktare och varna Langerhanscellerna.

3. Langerhanscellerna
härstammar från benmärgen, utgör en del av immunsystemet och presenterar antigener till T-lymfocyterna. De är dendritförsedda celler (har utskott) och utgör mer än 25% av epidermis (överhudens) yta. De kan röra sig fritt uppåt mot stratum corneum och ner i dermis (läderhuden), även till lymfsystemet om de har fångat in främmande inkräktare som ska tas om hand ytterligare. Antaler Langerhansceller minskar med stigande åldern och även dendriterna blir kortare, vilket leder till att Langerhanscellernas kapacitet minskar. Dessutom är de mycket känsliga mot UVA och UVB – efter intensiv solning drar sig dendriterna tillbaka från epidermis. Brist på essentiella fettsyror gör att cellmembranen förlorar sin flexibilitet och får sämre permeabilitet (genomtränglighet). Då kan dendriterna inte sträcka ut sig långt. Dessutom försvagas lipid-bilagren, huden får svårare att hålla på fukt – fukt är en absolut nödvändig komponent för alla funktioner i huden. DMK forskarteam fann på 80-talet att betaglukan ett aktivt jästcellextrakt stimulerar Langerhanscellerna och stärker därmed hudens immunsystem. Det upptäckte också att det krävs ytterligare faktorer för att extraktet ska göra verklig nytta i huden, bl.a. en förhållandevis hög procentandel av ämnet.
Serumet som stärker hudens immunsystem med en hög halt beta-glukan heter Beta-gel. Crémen med beta-glukan: Betagen.

4. Bi-lipid lager
bildas av keratinocyternas cellmembran som till ca. 50% består av fosfolipider (fettceller). När keratinocyterna når stratum granulosum börjar innehållet i cellmembranen att ombildas till ceramider – dessa stabila lipider skapar de bi-lipida lagren. Lipiderna är formade i lamellära lager och en inre ocklusion skapas som gör huden vattentät. Kroppen kan förse huden med vatten genom att låta en liten mängd kontrollerat passera hudbarriären. Stratum corneum är det skyddande barriärlagret men för att få ett fullgott mekaniskt och kemiskt skydd behöver det vatten som gör keratinet mjukt och smidigt.

5. Melanocyter
är en långlivad celltyp med utskott och ligger insprängd i hudens basallager. De producerar färgämnet melanin som skyddar cellernas DNA och absorberar fria radikaler. Melanocyterna samarbetar med keratinocyterna: ungefär en av tio celler i epidermis är en melanocyt och har kontakt med 30 keratinocyter. Skillnaden mellan ljus- och mörkhyade är antalet melanosomer (organeller där melaninet bildas) – antalet melanocyter är lika hos alla.


Om fuktbalans och motsatsen: torr hud


Syraskyddsmanteln heter hudens egen fuktgivare.
Syraskyddsmanteln bildas genom talg från talgkörtlarna och svett från svettkörtlarna. Den håller huden fuktig, mjuk och smidig, skyddar även mot bakterier och hjälper till att reglera kroppstemperaturen. Ung hud är naturligt fuktig, men när huden åldras och döda hudceller ansamlas börjar körtlarna som skapar syraskyddsmanteln att täppas igen, eller så hämmas deras funktion. Också starka rengöringspreparat, uttorkande produkter, medicinering, hormonella förändringar och sol bidrar till detta. Utan en fungerande syraskyddsmantel förlorar huden sin smidighet och blir torr och narig.


Fuktgivande krämer stödjer inte nödvändigtvis syraskyddsmanteln
.
Tvärtom, de kan hämma den. Däremot kan de låsa in fukt om huden först fuktats med vatten. Men för att fukta huden på riktigt måste hudens egna fuktgivande funktioner, talg- och svettkörtlarna, stödjas. Dr. Danné Montague-King insåg redan på 1960-talet att vi för att få huden att fungera ”som det var tänkt”, bara kan stödja de funktioner som redan finns samt förse cellerna i huden med en kemi de känner igen – sin egen. Därför finns inga traditionella fuktgivande krämer i DMK hudvårdskoncept. En av Dr. Kings första produkter var Seba E, en fin mix av oljor som stödjer talgkörtelfunktionen. Något senare kom Herb&Mineral Mist, ett rikt och uppfriskande ört- och mineralvatten för svettkörtelfunktionen. Tillsammans bygger dessa två produkter upp en frisk och fungerande syraskyddsmantel.

Hudens viktiga barriärfunktion
Huden har också andra sinnrika system för att bevara fuktbalansen. De celler som utgör hudens yttersta lager, hornlagret, är formerade i olika skikt med inslag av så kallade lipider som gör huden ”vattentät”. På så sätt hindras fukten från att försvinna snabbt. Men tätningen är inte fullständig. Huden måste hela tiden släppa igenom små mängder med vatten för att hålla hornlagret mjukt och elastiskt. Hornlagret ska kunna stå emot de påfrestningar som huden utsätts för och skydda den underliggande, sårbara och levande vävnaden.


DMKefa+ med jättenattljus- och havtorn
I den djupare liggande läderhuden finns en gelliknande vätska som främst består av s.k. glykosaminoglykaner (GAG). De har fuktbindande egenskaper och gör huden fast och mjuk. DMKefa+ är ett exklusivt näringstillskott framställt ur jättenattljus- och havtornsolja, och innehåller bland annat Omega 3, 6 och 9.
Forskning utförd av bland andra vetenskapsmannen Dr David F. Horrobin har visat att Omega 6 essentiella fettsyror från jättenattljus hjälper till att öka fukten i läderhuden. Havtorn är rik på de viktiga näringsämnen, vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror som hudens celler behöver.


Torr hud blir normal hud
Torr hud handlar i de flesta fall om ansamlingar av döda, förhornade hudceller som lägger sig som ett lock ovanpå de levande cellerna. Istället för att lägga tid på att mjuka upp eller försöka få dem att se friska ut, tar vi bort dem (remove) och inriktar oss istället på hudens återuppbyggnad. Ofta blir torr hud normal efter en eller ett par DMK-behandlingar. Syraskyddsmanteln återställs (rebuild) med produkter och de levande cellerna tillförs ett brett spektrum näringsämnen som de känner igen och kan tillgodogöra sig. Att dricka tillräckligt med vatten, undvika stress, rökning och alcohol, samt komplettera en hälsosam kost med DMKefa+ hjälper också till i denna process (protect & maintain).

Ansiktsbehandlingar på salong Frisk o Vacker

DMK produkter för egenvård

Prislista produkter