Spatelvax / hårdvax

– när det är svårt att komma åt och/eller håret är starkt eller kort (axiller=armhålor, överläpp och intima områden), hårlängden ska vara minst (!) 3mm.

Vaxet är hårt på rumstemperatur, värms i en vaxvärmare och appliceras med spatel på huden i hårets växtriktning. Hårstråna fastnar i det svalnade vaxet och följer med när jag drar bort det mot hårets växtriktning. Det jag använder på min salong är elastiskt, smälter på lägre temperatur och lämpar sig väl för känsliga områden – och är inte alla områden känsliga när det gäller vaxning?

Rollervax
– i större områden med medelstarkt-finare hår, hårlängden ska vara minst 5mm.

Vaxet finns i en vaxkasett med rollerhuvud och värms i en värmare avsett för ändamålet. Vaxet appliceras i ett tunt lager i hårets växtriktning snabbt och enkelt, sedan stryks på remsan och dras bort mot hårets växtriktning. Hårstråna följer med om de inte är för korta eller växer under hudytan.

Tänk på före behandling:
– gör en kraftfull peeling, helst med en japansk borste i sisal,
– inga produkter i behandlingsområdet och
– hårstråna ska vara tillräckligt långa (optimal längd: minst 5mm).
Glöm inte efter behandlingen:
– inga produkter i behandlingsområdet,
– inget bad i klorerat eller varmt vatten (det går bra att duscha)
– ingen bastu samt
– inget solande i ett dygn!
Undvik även träning och tajta kläder direkt efter vaxning!

Det är viktigt att exfoliera/skrubba huden 2-3 gånger i veckan för att inte döda hudceller ska blockera folliklarna (hårsäckarna) och håret ska kunna växa ut. På så sätt förebygger du inväxta hårstrån.

Observera att på grund av att hårstråna befinner sig i olika växtfaser kan nya hårstrån från andra folliklar bli synliga redan dagen efter behandlingen. Genom att vaxa regelbundet (individuellt, var 4-8. vecka) kan man uppnå att de flesta hårstrån hamnar i samma växtfas och kan därmed avlägsnas på samma gång vilket leder till att resultatet varar längre. Återväxten blir finare (inga avklippta hårstrån som efter rakning eller hårborttagningskrämer) och minskad hårväxt kan uppmärksammas efter en längre tids – oftast några års – vaxning.


Hårborttagning utförs inte i områden med pågående infektion, eksem eller andra hudåkommor, blåmärke, sår, skada, färska ärr, om huden är solbränd (inte brun utan skadad – röd) eller hyperkänslig. Hår från naevus (födelsemärke) ska inte heller vaxas eller noppas bort!

Alternativ till vaxning: DMK Alkaline Wash

Priser