Det tog tre år för Danné och hans forskarteam att sätta samman komponenterna i den nya acne produktserien som med sina exklusiva formler går bortom konventionella behandlingsmetoder för acne. Ingredienserna kompletterar varandra mycket väl och verkar normaliserande och balanserande mot bakomliggande orsaker till acne. Produkterna innehåller varken parabener eller parfym, som konserveringsmedel har det naturliga komplexet Biosence använts.
Resultatet är en mångfasetterad, skonsam och samtidigt mycket effektiv acneserie. Bensoylperoxid, en vanlig beståndsdel (uttorkande, gör huden ljuskänslig – risk för pigmenteringar) i många acneprodukter, ingår inte.

Om acne

Ursprung
Acne har ofta en ärftlig benägenhet och kan orsakas av ytterligare faktorer som stress, droger eller mediciner, varma och fuktiga klimat, tryck eller friktion, industriella kemikalier, kosmetiska ingredienser som irriterar huden eller täpper igen porer, tarmfunktion, syra-bas obalansen.
Acne uppträder hos de flesta i tonåren – men är inte knutet till någon specifik ålder- och antar ofta ett kroniskt inflammatoriskt tillstånd i hår- och talgkörtelfollikeln (s.k. ”kvarhållande hyperkeratos”). Tillståndet karakteriseras allmänt av komedoner (pormaskar), papler (knottror), pustler (varblåsor), macula (blemmor) och i vissa fall cystor och ärr.
Det finns ingen enskild orsak för fet och acnebenägen hud som kan relateras till en mängd faktorer:
– ökad sebumproduktion (talgkörtel i hyperläge),
– hormonella förändringar, förhöjd androgen hormonaktivitet (binjurar/adrenalin och testosteron)
– onormal keratiniseringsprocess – sebumkeratinpluggar bildas lättare och är segare,
– hämmad syraskyddsmantel eller obalans i mikroflora,
– bakterier (Propionibakterium Acnes) och dess biprodukter orsakar infektion och inflammation och stimulerar bildningen av pustler,
– i puberteten börjar kroppen producera testosteron, som i huden omvandlas till dihydrotestosteron, som stimulerar talgkörteln att producera sebum (talg), som bildar grogrundför acne i defekta folliklar.

Stress och acne
Flertalet experter är ense om att stress är en starkt bidragande faktor vid acne.
Fakta:
– Celler som producerar sebum (talg) har receptorer för stresshormoner. Vid stress signalerar hypofysen till binjurarna och testiklarna att börja producera androgener (manliga hormoner).
– Kortisol är ett stresshormon som bland annat frigör energi till kroppen och ökar uthållighet. För mycket av det, d.v.s. skadlig stress, ökar inflammation, sänker immunsystemet och gör kroppen surare.
– Psykisk stress främjar oxidativ stress och inflammation – två av de främsta orsakerna till acne.

Roaccutan är inte lösningen! Se en nyttig dokumentär av BBC ”Dying for clear skin”.
Vill du få kontroll över din acne måste du hjälpa din hud både inifrån och utifrån att komma i balans och bli frisk igen. Rätta rutiner och produkter hemma, regelbundna professionella behandlingar, hälsosam kost med mycket vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror (DMKefa+) och en sund livsstil behöver du. Undvik stress, alkohol, tobak och socker!


DMK ACU-System
– nya strategier mot acne

Acu Klenz, 180ml
En rengöring för fet/acnebenägen hud. Vid svår acne/fet hud används den morgon och kväll, annars bara om kvällen. Salicylsyra rengör och exfolierar, Biosence örtextrakt med tea tree-olja, ricinolja, timjan och rosmarin är bakteriedödande och talgproduktionsreglerande, panthenol verkar lugnande, återfuktande och antiinflammatoriskt, aloe vera lindrar rodnad och ytlig inflammation.

Acu Mist, 120ml
En fuktspray för fet/acnebenägen hud. Återfuktande, starkt antibakteriell, exfolierande, lugnande.

Acu Moist SPF 15, 50ml
En lätt lotion för fet/acnebenägen hud, kombineras med fördel med Acu Mist morgon och kväll. Förseglar fukten, skapar en skyddande barriär, kontrollerar fuktbalansen, lugnar talgkörtlarna, reglerar talgproduktionen.

Acu Klear, 30ml
En kurprodukt för activ lättare/svårare acne. 1-2ggr per dag. Hindrar framtida utslag, reglerar talgproduktionen, verkar bakteriedödande och renande samt hämmar hormoners inverkan på acne (innehåller bl.a. salicylsyra, azelainsyra och niacinamid).

Acu Therm
, 7,5ml
En gel med kryddnejlika, kanelsyra och chillipeppar. Appliceras lokalt med tops på snabbt uppblommande acne och pustler. En gång per dag, 5-10min. Utvecklar kemisk värme (ökar blodcirkulationen – syre och näring förs till cellerna i huden), öppnar acneutslag och talgproppar – utan att man behöver klämma. Antibakteriell och renande.


Behandlingar Priser