Vitamin A-baserad hudvårdskur som avlägsnar gammal hud och bygger upp ny

Vitamin A är ett av de mest användbara vitaminerna inom hudvården och avgjort ett av de mest intressanta. I huden spelar vitamin A en väsentlig roll för att reglera cellernas tillväxt och utmognad. Det hjälper även till att avlägsna döda hudceller, reducerar talgkörtelaktivitet och stödjer kollagenproduktionen.
Revitosin är en väl sammansatt vitamin A-lotion som ger alla dessa effekter samt en friskare, jämnare hud och ett mer ungdomligt utseende.

Vitamin A tillhör en grupp fettlösliga vitaminer, s.k. retinoider. Även betakaroten hör hit. När vitamin A och betakaroten tränger ner i huden omvandlas de till olika sorters retinoider som verkar lite olika. Revitosin är en vitamin A-lotion med botanisk bas. Den tränger snabbt in i huden, löser upp torra, döda hudceller och ger de friska cellerna näring genom de fantastiska, återbildande egenskaperna hos vitamin A. Revitosin kan alltså både avlägsna gammal hud och bygga upp ny samtidigt.


Bakgrund

Retosin utvecklades på 1980-talet av dr Danné Montague-Kings forskarteam. Namnet Liquid Laser kommer av att Revitosinkuren (vitamin A-kuren) vid flera tillfällen visat sig ge samma resultat som medicinska laserbehandlingar, men utan att orsaka obehag. Revitosin består av en exklusiv mix av vitamin A-föreningar som huden kan tillgodogöra sig.

För vilka hudtillstånd är vitamin A-kuren lämplig?
– fet acnehud,
– finare linjer och rynkor,
– åldrad, tjock, solskadad hud,
– ärr eller hudstrimmor,
– även för uppfräschning av normal, frisk hud.

Behandlingen
Kuren inleds med 2 professionella enzymbehandlingar som avlägsnar döda hudceller och orenheter, stimulerar mikrocirkulationen och förbereder huden. Kuren fortsätter sedan i hemmet. Revitosin appliceras kvällstid, normalt 7-10 dagar. Antalet dagar beror på graden av keratinisering (förhorning) och eventuell hudproblem som ska behandlas. Avslutning: Lift-off enzymbehandling på salongen.

Användning
Rengör huden väl med Deep Pore Pure eller Milky Clean & Pure och torka huden lätt.
Massera in en generös mängd Retosin med lätta cirkulära rörelser. Undvik nära kontakt med slemhinnor, ögon och läppar.
Använd ordinarie DMK produkter om morgonen: rengöring, fuktspray och créme.
För mycket tjock och rynkig hy kan kuren utökas ytterligare några dagar enligt hudterapeutens rekommendationer.

Observera!
Peelingeffekten gör att döda hudceller stöts av. Under kuren kan huden runt ögon och mun se gammalt och rynkigt ut och få en mörkare, gulaktig färg. Detta är helt normalt.
Effekterna av kuren börjar normalt visa sig dag tre. Försök aldrig gnugga eller riva av torr hud eftersom det kan orsaka skador.
Efter 7-10 dagar kommer ny fin hud att växa fram efterhand som den gamla trillar av i duschen eller vid ansiktstvätt. Cellförnyelseprocessen är dock olika för varje individ och kan variera i tid. Hos vissa personer med mycket känslig hud kan en lätt irritation och rodnad uppstå – lugnande créme (Contraderm) rekommenderas.
Efter kuren görs en Lift-Off behandling för att få bort alla kvarvarande hudrester. Komplettera med övriga DMK-produkter för fortlöpande och bästa resultat.
Revitosin ska inte kombineras med andra vitamin A-preparat, AHA och BHA. Undvik sol under kuren och kom ihåg att skydda med Transdermal Sunscreen därefter!

Vitamin A hudförnyande kur
– Inledning: två förberedande professionella enzymbehandlingar på salongen med tio dagars mellanrum.
– 7-14 dagar Revitosin hemma
Lift-Off med Transdermal Nutrition på salongen
– Underhåll (Protect&Maintain) hemma!

Produkter för egenvård
– Startkit för vanliga hemmarutiner (värde: 1335 kr)
Deep Pore Purel / Milky Clean & Pure 180ml rengöring
Herb&Mineral Mist 120ml fuktspray
ACU/Biogen/Pro Amino/Créme Citrique créme 60ml

– Under kuren (värde: 2395 kr)
DMKefa + 120 kapslar
Retosin 60ml
Transdermal Sunscreen 120ml
Direct Delivery Vitamin C serum 30ml

Paketpris inkl. behandlingar och produkter: 5000 kr (värde: 6280 kr)

Obs! Denna kur, liksom alla som medför en kraftig exfoliering av huden, utförs endast från och med oktober till och med mars.

Produkter