Alkaline Wash avlägsnar finare, fjunigt hår (vellushår) t.ex. i ansiktet samt döda hudceller som kan finnas ansamlade på hudytan och är därför ett utmärkt verktyg även för behandling av ärr, pigmentfläckar, follikulit (hårsäcksinflammation) och acne.

Läs en intressant artikel om Alkaline Wash!

Hårborttagning

Alkaline Wash är ett alkaliskt pulver som blandas med ett vatten, appliceras i behandlingsområdet och verkar i 3-4 minuter. Behandlingen fungerar genom att ta håret till en hög alkalisk nivå, vilket mjukar upp håret och delar av den underliggande follikeln (hårsäcken). Sedan kan håren och torra döda hudceller enkelt avlägsnas. Som avslutning läggs en lugnande, pH-balanserande tångmask (Exoderma Peel) i behandlingsområdet.

Behandlingen är smärtfri och säker, även för personer med mörkare hudtoner. I vissa fall kan behandlingsområdet rodna, sticka lite och kännas varmt, vilket är dock normalt och kommer att avta efter en stund.

Eftersom produkten har en upplösande och hämmande effekt på hårfollikeln stimuleras hårväxten inte. Efter första behandlingen kommer håren att växa tillbaka som normalt, men efterhand som behandlingarna fortskrider kommer återväxten att minska och gå långsammare och långsammare. I vissa fall har resultaten visat sig bli permanenta.

Hudvård

Alkaline Wash fungerar även utmärkt som alternativ till AHA och för att behandla olika hudtillstånd och problem: acne i ansiktet och på rygg, ärr, rynkig överläpp och pigmentförändringar. Erfarenhet har visat att genom att alkalisera hudområden med mörka pigmentfläckar tillåts melaninhämmande och hudtonande produkter att lättare slussas in och därmed verka effektivare än om de kombineras med syror som har förhårdnande inverkan på hudytan.

Viktigt att tänka på efter behandling:
– undvik solexponering, solarium, bastu och använd solskydd: Transdermal Sunscreen minst ett dygn,
– ingen make-up över behandlingsområdet på 12 timmar förutom DMK Cosmetics,
– rodnad / hetta kan minskas med applicering av Contraderm Créme och is,
– använd Seba-E med Herb & Mineral Mist för att bygga upp syraskyddsmanteln,
– använd inga produkter med syror i minst en vecka!


Alternativ till Alkaline Wash hårborttagning:
vaxning.

Priser